Папа Франциск е с тежка настинка и е предпочел да се откаже

...
Папа Франциск е с тежка настинка и е предпочел да се откаже
Коментари Харесай

Папата се простуди тежко

Папа Франциск е с тежка настинка и е предпочел да се откаже от речите, които трябваше да произнесе през днешния ден пред гостуващи групи свещеници и учени, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Ватикана.

86-годишният Франциск въпреки всичко се срещна с млади православни свещеници и монаси и с членове на сдружението " Макс Планк " - немска изследователска организация, която тази година чества 75 години от основаването си. Но заради " тежка простуда " Франциск единствено е раздал разпечатани копия на речта си и не я е прочел пред присъстващите, се споделя в изказване на Ватикана.

Вчера светият отец кашляше непрестанно по време на службата за Пепелна сряда (първия ден от шестседмичния пост преди Великден, спазван от западните християни, бел.ред.) в римска черква, и избра да не взе участие в обичайна върволица, с която се откриват великите пости преди Възкресение.

По това време на годината през 2020 година, точно когато пандемията от ковид стартира да поразява Италия, Франциск още веднъж страдаше от мощна простуда. Това го принуди да анулира няколко публични аудиенции и присъединяване си в ежегоднитe християнски медитации, съзерцания и молебствия във Ватикана. Светият трон към този момент беше отменил медитацията и съзерцанията за тази година за сметка на независими духовни занимания.

Още на млади години, поради респираторна зараза на папата с аржентински генезис е била изрязана част от белия дроб, а през 2021 година му е отстранена част от дебелото черво. От предходната година той употребява инвалидна количка и бастун, защото страда от разтегнати коленни връзки и дребна фрактура на коляното, които го затрудняват да върви и да стои прав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР